Å leie bil er ikke spesielt dyrt tatt i betraktning at du betaler noen hundrelapper i døgnet for et kjøretøy som koster mange hundretusen kroner. Dette bør allikevel ikke stoppe deg fra å sjekke om du kan få leiebilen enda billigere. Det er gode muligheter for at du allerede har leiebilrabatter du ikke er klar over.

Forbund og organisasjoner

Fagbevegelsen står sterkt i Norge. Godt over 1,2 millioner nordmenn er organisert i et fagforbund. Allikevel anstrenger mange forbund seg for å verve flere medlemmer. Medlemsfordeler, slik som billigere strøm og rabatt på leiebil, er et av virkemidlene som tas i bruk for å øke medlemsmassen.

En rekke fagforbund har inngått avtaler med ulike bilutleieselskaper om lavere leiepris på vegne av medlemmene. Her er noen eksempler:

 • Medlemmer av utdanningsforbundet kan få 30 prosent i avslag på leiebiler fra Avis.
 • Er du medlem i Norsk Sykepleierforbund eller Unio får du også 30 prosent i rabatt på billeie.
 • For medlemmer i LO Favør er rabatten 10 prosent på leiebiler fra Hertz.

Dette er bare et lite utvalg. Er du fagorganisert bør du sjekke med forbundet ditt om det tilbyr gunstige leiebilavtaler.

Medlemskap med rabatt på leiebil

Du trenger ikke å være medlem i et fagforbund for å få leiebilrabatter. Er du med i en av de større organisasjonene i Norge skal du ikke se bort fra at medlemskapet kan redusere hva det koster å leie en bil. Igjen er det ønsket om en større medlemsmasse som får organisasjoner til å forhandle frem leiebilgoder på vegne av medlemmene. Her er et lite utvalg av det du kan velge mellom:

Alle medlemmer i KNA (Kongelig Norsk Automobilklubb) får drøyt 17 prosent i avslag på leiebiler i Norge. NAF-medlemmer og medlemmer av Motorførernes Avholdsforbund kan glede seg over en prisreduksjon på 15 prosent.

 • OBOS-medlemmer kan få så mye som 30 prosent i prisreduksjon på leiebil.
 • Kongelig Norsk Båtforbund frister medlemmer med en rabatt på 10 prosent.
 • Fjordkraft-kunder kan også få gode leiebilrabatter, 30 prosent på det meste.

Vi må heller ikke glemme idrettslagene. Norges Idrettsforbund har en avtale med Hertz om billigere leiebil for medlemmene, uansett hvilken klubb man er medlem av. Det lønner seg med andre ord å sjekke medlemskapene dine, ikke minst hvis du er med i en større sammenslutning.

Kredittkort for billigere leiebil

Du bør sjekke kredittkortet ditt på jakt etter prisavslag på leiebil. En rekke kort inkluderer merkbare reduksjoner i prisen på billeie for å gjøre seg mer attraktive blant kortkundene. Her er noen av kortene med de beste tilbudene:

 • Nordea Mastercard sikrer deg opptil 15 prosent i leiebilrabatt.
 • Alle som har et re:member kredittkort kan nyte godt av 8 prosents prisreduksjon på leiebil fra Avis.
 • Kredittkortet 365Direkte inkluderer en rabatt på 10 prosent på biler fra Hertz.

Kredittkort er et bra alternativ hvis du ikke er medlem i et forbund eller en organisasjon som hjelper til med å skaffe billig leiebil. Du bør faktisk vurdere å bestille et kredittkort for rabattenes skyld. Velger du riktig kort får du også gratis reiseforsikring med på kjøpet, i tillegg til en billig egenandelsforsikring.

Bilutleieselskapenes fordelsprogrammer

Du skal ikke bestille leiebil mange ganger i løpet av et år før bilutleiefirmaene er villig til å gi deg gode rabatter og andre fordeler. Forutsetningen er at du melder deg inn i selskapenes fordelsprogrammer.

 • Hertz Gold Plus Rewards kan gi deg 5 prosent i rabatt samt gratis tilleggssjåfør.
 • Innehavere av Sixt sitt gullkort får inntil 10 prosent i avslag på leieprisen.
 • Medlemmer i Avis Preferred får også rabatter og gratis ekstrasjåfør med på kjøpet.

Det er med andre ord god grunn til å sette seg inn i utleieselskapenes påskjønnelser overfor lojale kunder.